Előfizetői tartalom

Szinte felrobbantak a magyar kötvényhozamok – Kezdhetünk aggódni?

Jelentősen emelkedtek a magyar hosszú hozamok az elmúlt egy hónapban, a tízéves referenciaérték majdnem pont három éve volt utoljára ilyen magas. Látszólag a rekordgyenge szint felé közelítő forint és a többéves csúcson lévő infláció mellett kezdhetünk aggódni a finanszírozás miatt is, azonban ezen a piacon egyelőre nem látni jelentős magyar specifikus tényezőket beárazódni, szinte kizárólag a globális hangulat hajtja fel a hozamokat.

Évek óta nem látott hozamemelkedés a magyar piacon Szeptember elején még 3% körül járt a magyar hosszú kötvények referenciahozama, ami mostanra a 4 százalékot közelíti. A tízéves futamidő mellett hasonló emelkedés látszik a három- és ötéves papíroknál is. A leggyakrabban viszonyítási alapként használt tízéves hozam majdnem három éve volt utoljára ilyen magas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés