Előfizetői tartalom

Kijött egy friss rangsor, amin Magyarország megelőzi az USA-t, Szingapúrt és Ausztráliát is

Portfolio
Magyarország figyelemre méltó helyen végzett a KPMG által kiadott felkészültségi mutatóban, a Net Zero Readiness Indexben (NZRI), amely a dekarbonizációs stratégiák szerint értékeli az egyes országok teljesítményét. Olyan szereplőket szorítottunk e tekintetben magunk mögé, mint az USA, Szingapúr vagy Ausztrália. Ennél is jobban hangzik, hogy azon 5 országok egyike vagyunk, akik maximális pontszámot értek el a jogalkotás szintű intézkedések területén. A felmérésre a közelgő Glasgow-i COP26 klímacsúcs szolgáltatta az apropót, a cél pedig a transzparencia és a globális összefogás előmozdítása.

A KPMG a Portfolio-t arról tájékoztatta, hogy az NZRI az első ilyen jellegű felmérés a szervezésükben, amely 103 mutató alapján azonosítja a 25 legjobban teljesítő országot és további 7 országot vesz fel a „megfigyelendő” listára. A szempontok a következő területeket érintik: milyen jogi lépéseket tesz az ország kormányzata, hogyan kezeli a területet a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés