Előfizetői tartalom

A szerb kormány nem tervez nagy költségvetési deficitet

MTI
|
Portfolio
A szerb kormány elfogadta a jövő évi költségvetésről szóló törvénytervezetet, amely a szerdán kiadott közlemény szerint 1516,8 milliárd dinár (4641,4 milliárd forint) bevétellel és 1717 milliárd dinár (5254 milliárd forint) kiadással számol. A tervezet szerint a költségvetés hiánya jövőre a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékát teszi ki, míg az államadósság a GDP 55,5 százaléka lesz.

Sinisa Mali pénzügyminiszter a költségvetési tervvel kapcsolatban kijelentette: jövőre is nagy befektetésekre lehet számítani, összesen 486 milliárd dinárt szánnak jelentős állami fejlesztésekre. Főként az autóutakat, az iskolákat, a kórházakat és a környezetvédelmi beruházásokat kívánják fejleszteni. A jövő évi költségvetés lehetővé teszi a nyugdíjak 5,5 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés