Előfizetői tartalom

Új világ a magyar vírushelyzetben – Ez már nem csupán az oltatlanok járványa

Hornyák József
A koronavírus delta variánsának megjelenése óta világos, hogy a magyar átoltottság nem lesz elég a 4. hullám legyőzéséhez. Sokáig azonban azt lehetett gondolni, hogy az újabb hullám már leginkább az oltatlanok járványa lesz, illetve nem fut fel kifejezetten magasra a halálozás. Ez azonban az elmúlt hetekben megkérdőjeleződött. Amíg a kormány igyekezett a lehető legkevesebbet beszélni a vírusról, addig az expozíció extrém mértékűvé vált Magyarországon. A koronavírus robbanásszerű terjedése miatt a következő hetekben, hónapokban a járvány már nem csupán az oltatlanok problémája lesz, hanem az egész országé.

A 60% nem elég Magyarország azokhoz a szerencsés országokhoz tartozott, ahol gyorsan elérhetővé vált a koronavírus elleni oltás, amelyet úgy vártunk egy évig, mint a messiást. A kifejezetten súlyos második és harmadik hullám után az átoltottság viszonylag gyorsan 60%-ra emelkedett, azonban innen hónapok óta nincs elmozdulás. Aki akarta, az beoltatta magát, a védettségi igazolványhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái