FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Zacher: a járvány 4. hullámában egyre több gyermek kerül kórházba, szigorítás kell a teljes lezárás elkerüléséhez

Már ma el kellene kezdeni az oltási kampányt, ugyanis a járványhelyzet hétről hétre romlik - mondta a Portfolio-nak Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa. A járvány ezen pontján széleskörű maszkhasználatot és a védettségi igazolvány megkövetelését tartja szükségesnek. Újdonságként említette, hogy nemcsak a 20-30-as éveikben járók közül kerülnek be egyre többen a kórházba, hanem a járvány 4. hullámában egyre több az olyan gyermekbeteg is, aki ellátásra szorul. Ez a korábbi 3. hullámban csak elvétve volt megfigyelhető, de most jóval gyakoribb. Fontosnak tartja, hogy felvilágosító kampány induljon az 5-12 évesek oltásával kapcsolatban, hiszen hamarosan nekik is elérhetővé válik a vakcina.

Most kellene a kampány Nem értem, hogy miért kell várni a koronavírus elleni oltási kampánnyal november végéig? Miért nem tegnaptól vagy mától oltunk – vetette fel Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa arra a kérdésre, hogy megfelelőnek tartja-e a november 22-28-i közötti oltási akcióhetet, amikor regisztráció nélkül, több kórházban is beoltathatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés