Előfizetői tartalom

Megroppanthatja a munkaerőhiány a magyar filmgyártást is

Portfolio
A szakemberhiány vethet gátat az éves szinten 200 milliárd forint forgalmú hazai filmkészítés további bővülésének is: a hazai stúdiók és műtermek jelenleg teljes kihasználtsággal működnek, kapacitásaik jó időre le vannak kötve, a gyártás 90 százaléka pedig exportra megy. Csakhogy már alig találni világosítókat, produkciós asszisztenseket, segédoperatőröket, kameramozgatókat és díszletépítész szakembereket is.

Régebben a külföldi filmprodukciók saját stábbal jöttek, manapság azonban Magyarországról toborozzák azokat a filmeseket, akik a kétkezi munka dandárját végzik el a forgatáson és az utómunkában. A hazai stúdiók így teljes kihasználtsággal működnek, kapacitásaik jó időre előre le vannak kötve. Mivel a filmvilágot forradalmasító, az eddig keretrendszert gyökeresen átalakító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés