Előfizetői tartalom

Kilábalt a válságból a belföldi turizmus, de a külföldiek még hiányoznak

Portfolio
A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma idén szeptemberben 3,7%-kal meghaladta a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. szeptemberi értéket. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2019 azonos időszakához viszonyítva 51%-kal csökkent.

A vendégéjszakák száma 2020 szeptemberéhez képest – amikor a Covid-járvány miatt padlón volt a turizmus – 70%-kal nőtt, ám a sokkal relevánsabb összehasonlítás 2019 azonos hónapja, amelyhez képest 28%-kal csökkent, jelentette a KSH. Vagyis a turizmus összességében még érdemben a válság előtti szint alatt van, amelynek oka a külföldi vendégek elmaradása. A belföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés