Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: vészesen közeledik a kórházi kapacitások teteje

Magas szinten állandósult a kórházak terhelésének növekedése. Ez oda vezetett, hogy csupán 11 nap alatt több mint duplájára nőtt a kórházban ápolt koronavírus-betegek száma és 1,5 hét alatt 113%-kal nőtt a lélegeztetésre szoruló személyek száma. Ha ilyen tempóban emelkedik az intenzíves és lélegeztetőgépes ágyak kihasználtsága, akkor néhány hét múlva a magyar egészségügy elérheti a kritikus határát.

Kórházi számok: hol tartunk most? UPDATE november 9. 9 óra: friss fejlemény, hogy a kormány a napi járványügyi adatok fényében kilátásba helyezte, hogy "az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása". Ez a kedd reggel belengetett lépés összecseng cikkünk főbb állításával, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés