Előfizetői tartalom

Koronavírus: Az ellenség kivont karddal rohan felénk, de mi mégis félünk meghúzni a ravaszt

Zsoldos Ákos
Sokkoló hirtelenséggel tarolta le ismét a koronavírus-járvány Magyarországot. A felfutó esetszámokat a kórházi kezeltek számának emelkedése követi, mígnem elérjük az egészségügyi rendszer kapacitásának határát. Ugyanott vagyunk, mint az előző hullámok idején, és a válasz is ugyanaz lehet: korlátozásokat vezethetünk be, amelyek visszavetik a gazdaságot és depresszióba taszítják a társadalmat. De tényleg ugyanott vagyunk? Nem egészen, mert a helyzet teljesen megváltozott: az oltásokkal olyan fegyvert kaptunk a kezünkbe, amely bizonyítottan megvéd minket, és – maradva a háborús retorikánál – elpusztítja az ellenséget. De mi ahelyett, hogy rálőnénk a támadóra, inkább ugyanúgy futunk előle, mint eddig mindig. Miért? Ésszerű ellenérv a kötelező oltások ellen nincs, az okok máshol keresendők.

Kezünkben a megoldás Magyarországon ismét berobbant a koronavírus-járvány, és a friss tendenciákból azt látjuk, hogy a negyedik hullám még az eddig legsúlyosabb hullámnál is súlyosabb lehet. A kórházak telítettsége rohamosan növekszik, ismét 100 fölött van az újonnan elhunytak száma. Ha ez így megy tovább, akkor a következő hónapokban további ezrek fognak meghalni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái