Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: jobban tombol a járvány azokban a megyékben, ahol kevesebben kérték az oltást

Elsősorban nem a megfertőződéstől, hanem a betegség súlyos lefolyásától óvnak minket a koronavírus elleni védőoltások. A ma közzétett megyénkénti oltottsági adatokon alapuló egyszerű korrelációszámításunk azonban azt is igazolja, hogy jellemzően azokban a megyékben terjed a leginkább a járvány (vagyis ott a legtöbb az új fertőzés népességarányosan), amelyekben a lakosság kevésbé átoltott.

Közzétették ma a koronavirus.gov.hu oldalon az egyes megyék lakosságának átoltottsági adatait, amire eddig még csak egyszer, júliusban volt példa. Eszerint a 12 év feletti lakosság országos átoltottsága 68,1%-os. Pest megyében a legmagasabb (74,0%), Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legalacsonyabb (59,7%) az oltottak aránya. Utóbbi megyéről eszünkbe juthat minapi hírünk, miszerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés