Előfizetői tartalom

A gazdát és a malacot is védené a Kometa vezetője

Át kell vennie az HonestFood koncepciónak az ipari mezőgazdaságtól a küldetést, amelyet az mindig betöltött: az egész emberiség élelmiszerellátását stabilan garantálnia kell, miközben tisztességes jövedelmet biztosít az ellátási lánc minden szereplőjének az egészséges életmód szem előtt tartásával, a természet és a környezet védelmével, valamint állatjóléti szempontok figyelembevételével. Ennek eléréséhez kezdeményeztünk párbeszédet a húsipar képviselőivel - mondta egy kerekasztal-beszélgetésen a mozgalom megálmodója Giacomo Pedranzini. A Kometa 99 Zrt. ügyvezetője a Portfolio-nak arról is beszélt, hogy a jövőben megdupláznák a termelési kapacitást, amellyel nemcsak új piacok felé lesznek képesek nyitni, hanem többszáz új munkahelyet is teremtenek majd Kaposváron.

Látszólagos ellentmondás van a modern mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fogyasztói igények között. A fogyasztók egyre nagyobb hányada szeretné, ha az élelmiszereket humánus és fenntartható módon állítanák elő, mindezt olyan mennyiségben, mint amennyire szükség van, továbbá megfizethető áron. A jelenlegi termelési formák a versenyképesség figyelembevételével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés