Előfizetői tartalom

A gazdát és a malacot is védené a Kometa vezetője

Ferkó Nikolett
Át kell vennie az HonestFood koncepciónak az ipari mezőgazdaságtól a küldetést, amelyet az mindig betöltött: az egész emberiség élelmiszerellátását stabilan garantálnia kell, miközben tisztességes jövedelmet biztosít az ellátási lánc minden szereplőjének az egészséges életmód szem előtt tartásával, a természet és a környezet védelmével, valamint állatjóléti szempontok figyelembevételével. Ennek eléréséhez kezdeményeztünk párbeszédet a húsipar képviselőivel - mondta egy kerekasztal-beszélgetésen a mozgalom megálmodója Giacomo Pedranzini. A Kometa 99 Zrt. ügyvezetője a Portfolio-nak arról is beszélt, hogy a jövőben megdupláznák a termelési kapacitást, amellyel nemcsak új piacok felé lesznek képesek nyitni, hanem többszáz új munkahelyet is teremtenek majd Kaposváron.

Látszólagos ellentmondás van a modern mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fogyasztói igények között. A fogyasztók egyre nagyobb hányada szeretné, ha az élelmiszereket humánus és fenntartható módon állítanák elő, mindezt olyan mennyiségben, mint amennyire szükség van, továbbá megfizethető áron. A jelenlegi termelési formák a versenyképesség figyelembevételével...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái