Előfizetői tartalom

Kína fejébe vette, hogy kiirtja a koronavírust - az sem érdekli, ha ezzel földhöz vágja a világot

Miután felütötte a fejét Kínában a koronavírus, és onnan kiindulva az egész világon szétterjedt, a kínai vezetés komoly döntést hozott: ezentúl nem engedik terjedni a járványt az országban. Még mindig hihetetlennek tűnik, de ezt sikerrel véghez is vitték, 2020 márciusa óta egyszer sem emelkedtek meg érdemben a hivatalos esetszámok. A zéró COVID politika a gazdaságnak is nagyobb szabadságot adott, de már egyre több a gond: a delta variáns miatt szaporodnak a lezárások. Eközben a világon ellátási válság tombol, amelyen a külkereskedelemben nagy súllyal bíró Kína kikötő- és városlezárásai tovább nehezítenek. Ideje lenne a kínai vezetésnek is feladni a zéró COVID politikát, miután már szinte mindenki be van oltva az országban.

Szinte hihetetlen, de az 1,4 milliárd lakosú, sűrűn lakott városoktól hemzsegő Kínában másfél éve nincs koronavírus-járvány. A kínaiak – azok után, hogy a vírus létezését eltitkolták a világ elől, és késve léptek – sikeresen kezelték a járványt. Ha vetünk egy pillantást a járványgörbére, akkor látszik, hogy 2020 márciusa óta lapos, azaz az új esetek száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés