Előfizetői tartalom

Megjött a figyelmeztetés: a járvány miatt telítődnek a magyar kórházak

A számok meredeken emelkednek, a járvány tombol - állapítja meg legfrissebb közleményében a Magyar Orvosi Kamara a legutóbbi magyar járványadatok alapján. A kamara arra figyelmeztet, hogy az intenzív osztályok telítődnek, egy ponton túl azok nem bővíthetők tovább racionálisan, mert a megfelelő személyzet egyre fogy. A MOK a legutóbb kiadott miniszteri rendeletet (hogy milyen és mekkora személyzet kell az intenzív osztályokra) szakmailag ízekre szedi és ez alapján előrevetíti: ha ennyire kevés szakápoló és orvos jut a bent fekvő, súlyos állapotú koronavírus-betegekre, akkor a lélegeztetett betegek nemzetközi összehasonlításban is nagy arányú halálozása várható, ahogyan volt ez a harmadik hullám idején sajnos. Mindezek miatt új korlátozó intézkedésekre tettek javaslatot a szakemberek, különben a kórházakban egy bizonyos szint felett már csak háborús körülmények lesznek.

Telítődnek a kórházak a MOK szerint Napi 178 halott, az heti ezer – egy falunyi - akkor, ha a számuk nem emelkedik tovább. De fog. 565 lélegeztetett beteg az legalább másfélszer, inkább kétszer annyi súlyos állapotú beteget jelent, aki már intenzív ellátásra szorulna - ha lenne számára hely - részletezi a MOK. A mai adatokról és a kilátásokról itt írtunk: Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés