Előfizetői tartalom

Jön Biden nagy döntése – Nem mindegy, kit ültet a gigantikus pénzgyár élére

Akár még a héten megnevezheti a Fed új vezetőjét Joe Biden amerikai elnök. Jerome Powell megbízatása 2022 februárjában lejár, és bár korábban nagyon jó esélyei voltak az újrajelölésre, a Demokrata Párt balszárnyának ellenvetései miatt ma már ez nem annyira biztos. A másik esélyes jelölt Lael Brainard, aki Powellhez hasonlóan komoly szakmai múlttal rendelkezik - de míg a jelenlegi elnök republikánus, addig Brainard demokrata kötődésű. Korántsem biztos viszont, hogy a jelöltek politikai oldalválasztása dönti el a versenyt, a piac ugyanis Powellt favorizálja, és a demokraták számára is sokkal elfogadhatóbb, mint Brainard a republikánusok számára.

Nem sieti el a döntést Joe Biden amerikai elnök, akinek a napokban kéne megneveznie a Fed következő elnökét. A jelenlegi elnök, Jerome Powell hivatali ideje februárban lejár, és hogy a Szenátusnak legyen még ideje meghallgatni a következő jelöltet, Bidennek még a november 25-i hálaadás előtt meg kell neveznie a személyt. Sokan még erre a hétre várják a bejelentést, úgyhogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés