Előfizetői tartalom

Kiemelkedő mérföldkőhöz közelít a magyar napenergia szektor

Tovább bővült a nagyméretű naperőművek magyarországi állománya, így összesített beépített teljesítőképességük már megközelíti az 1800 MW-ot, ha pedig a háztartási méretű naperőműveket is ide vesszük, már 2800 MW körül jár a hazai fotovoltaikus kapacitás. Bár az év második felében lassulhatott a növekedés, legkésőbb 2022-ben átléphetjük a 3000 MW-os határt, teljesítve az energiastratégiában 2030-ra kijelölt célhoz vezető út felét.

Lassuló ütemben bővül a kapacitás Október végén az 50 kW és a feletti magyarországi fotovoltaikus termelő kapacitás 1783,1 MW volt, ami 2624 darab naperőművet takart - derül ki a MAVIR adataiból. A nagyrészt a korábbi KÁT-, illetve az azt váltó METÁR-rendszer keretében épült naperőművek állománya idén az első tíz hónapban 376,1 MW-tal bővült, és bár november-decemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés