Előfizetői tartalom

Egyre erősebb harapófogóban az MNB – Mit léphet a jegybank a rekordgyenge forint láttán?

Szinte biztosra lehet venni, hogy tovább emeli majd az irányadó egyhetes betéti kamatot az MNB csütörtökön, csak ennek mértéke a kérdés. A 370 körüli euróárfolyamot elnézve minden bizonnyal megállja helyét a múlt héten emlegetett „piaci feszültségek” kitétel, amihez a heti kamatmeghatározást kötötték. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint az egyetlen kérdés az lehet, hogy a jelenlegi kamatfolyosón belül eleget tud-e szigorítani az MNB, vagy rendkívüli kamatdöntő ülést is össze kell hívni.

Heti kamatdöntésre állt át az MNB A múlt hét kedden az MNB Monetáris Tanácsa 30 bázisponttal 2,1%-ra emelte az alapkamatot, illetve azzal egyidőben bejelentette, hogy ismét eltéríti az egyhetes betéti rátát attól. Így pedig nem az alapkamat, hanem a minden csütörtökön meghatározott betéti ráta lett az irányadó, már csütörtökön újabb 40 bázispontos emeléssel 2,5%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés