FONTOS Nincs megállás, tovább vágta kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Energiaválság: történelmi csúcsra ugrott a magyar áramár, komoly áremelést kap a nyakába a cseh lakosság

Egy havazást és kevés szelet hozó hidegfront Észak- és Nyugat-Európában még a viszonylag stabil orosz gázszállítások mellett is oda vezetett kedden, hogy megint durván meglódultak a tőzsdei gáz- és áramárak. Emiatt a magyar másnapi tőzsdei áramár történelmi csúcsra ugrott 283 euró közelében, miközben a forint is történelmi mélypont körül jár az euróval szemben.

Az átlagosnál hidegebb időt és havazást hoz december elejéig egy Észak- és Nyugat-Európa fölé beúszó hidegfront, amely eleve fokozza a fűtési és áramtermelési célú gázigényt, ez pedig mind a gáz, mind az áram árát felhajtja. A holland TTF gáztőzsdén a másnapi gázkontraktus ára 8%-kal 91 euró/MWh fölé ugrott kedden zárásra, a decemberi egész havi kontraktus ára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés