Előfizetői tartalom

Ötödik járványhullám Magyarországon? – Micsoda? Mégis hogyan és miért?

Csiki Gergely
A negyedik járványhullám még felfutóban van Magyarországon, a várakozások szerint ugyanakkor hamarosan a tetőzése is elérkezhet. Közben viszont egyre több jel utal arra, hogy a történelem ismétli önmagát: ahogyan 2021 őszén ugyanazt látjuk mint 2020 őszén, ugyanúgy előállhat, hogy 2022 tavaszán is újabb hullámot kell átvészelnünk, elég csak arra gondolni, hogy épp most jelent meg egy újabb aggasztó vírusvariáns. A kormány is egyre inkább azon az állásponton van (feltételezhetően szakértői véleményekre alapozva), hogy nem zárhatóak ki újabb hullámok, így akár egy 5. hullám. Bemutatjuk, milyen tényezők vezethetnek az új hullámhoz.

Máris 5. hullám? Sokan emlegetik Már több mutatószám tekintetében is erősebb a negyedik járványhullám, mint a tavaly hasonló időszakban tomboló második hullám. A legfrissebb kutatói kivetítések alapján úgy tűnik, hogy a most zajló hullám hamarosan tetőzik. Vattay Gábor az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője a Portfolio-val rendszeresen megosztott előrejelzéseinek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái