Előfizetői tartalom

Bedőlt magyar áramkereskedő miatt Budapest is új szolgáltatótól vásárolja az áramot

Portfolio
Az energiakereskedő JAS Zrt. őszi bedőlése miatt mától az Elműtől vásárolja Budapest Főváros Önkormányzata a közvilágításhoz és a közműcégek ellátásához szükséges az áramot, aztán január 1-től a Főváros is bemenekül az egyetemes szolgáltatói körbe, azaz rezsicsökkentett áron jut majd hozzá az áramhoz az MVM-en keresztül – jelentette be szerdán Karácsony Gergely főpolgármester.

A Facebook-posztban a városvezető röviden leírta a helyzetet, ami onnan ered, hogy a JAS Zrt. nem szerezte be az ügyfelei majdani teljes áramszükségletét a piacról és ezért aztán az őszi áramár elszállás térdre kényszerítette, visszaadta a kereskedői engedélyét. Emiatt az Energiahivatalnak sürgősen új szolgáltatót kellett kijelölnie, hiszen voltak az ügyfélkörben olyanok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés