Előfizetői tartalom

Egy év múlva már javában tart a téli foci vb – A házigazda Katar az afgán válság révén javíthatja imázsát

Tar Gábor
Egy év múlva ilyenkor éppen a nyolcaddöntőket rendezik majd a 2022-es – a házigazda Katar éghajlata miatt rendhagyó módon az év végén megrendezendő – labdarúgó világbajnokságon. Az Arab-öböl menti emírségben már mostanra elkészült a vb összes stadionja, amelyek felépítésén a 2,8 milliós ország lakosságának mintegy 90 százalékát kitevő külföldi vendégmunkások dolgoztak. Az ő helyzetük miatt azt utóbbi években állandó nemzetközi bírálat tárgya volt a kis arab monarchia. Az ország nemzetközi presztízsét azonban az utóbbi hónapokban jelentősen javította, hogy aktív szerepet játszott sok tízezer ember tálib uralom alá kerülő Afganisztánból történő kimenekítésében.

Ezen a héten kezdődött és egészen december közepéig tart a jövő évi labdarúgó-világbajnokság főpróbájának tartott Arab Kupa, amelyen 16 ország labdarúgó-válogatottja vesz részt. Az esemény nyitónapján két olyan stadiont is felavattak, amely a 2022-es – november 21. és december 18. között tartandó – foci vb meccseinek helyszíneként is szolgál majd. A világbajnokságnak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái