Előfizetői tartalom

Elkeserítő: a karácsonyi fényfüzérek kétharmada megrázhat

Portfolio
A kereskedelmi forgalomból mintavételezett fényfüzérek és dekorációs célú világítástechnikai termékek több mint háromnegyede nem felelt meg a biztonsági követelményeknek - írja laborvizsgálatai alapján közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A problémás árucikkek egyszerre akár hét-nyolc szempontból is kifogásolhatónak bizonyultak.

A laboratórium a bolti kínálatból eddig 31 féle díszvilágítási füzért és dekorációs célú világítástechnikai terméket vizsgált meg. Közülük 24 típust talált áramütés- és/vagy tűzveszélyesnek. A megbukott termékeknél jellemzően nem csak egy, hanem többnyire hét-nyolc hiba is előfordult. Feltűnően gyakori hiányosság volt, hogy a vezetéket nem rögzítették megfelelően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés