Előfizetői tartalom

Ezért fontos, hogy a gyerekek is felvegyék a koronavírus elleni oltást

Nagy Károly
Mivel a koronavírus delta variánsa a gyermekekre is veszélyes lehet, így a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint fontos, hogy az 5-11 évesek is felvegyék a vakcinát. A gyermekeknél elsősorban nem a koronavírus lefolyása, hanem az azt követő, esetleges sokszervi gyulladás okozhat problémát. Már többszáz fiatalnál észleltek poszt-Covidos tüneteket. A vírus lefolyása főleg akkor válik súlyossá a gyerekeknél, ha a koronavírus más betegséggel együtt jelentkezve támad. Az 5-11 évesek oltása december 15-étől kezdődik, akiket vékonyabb tűvel oltanak majd, mint az idősebbeket. A szakértők úgy vélik, hogy kiemelten fontos lenne viszont a krónikus betegséggel küzdő és az immungyenge gyermekek oltása. Eloszlatták azokat az aggodalmakat is, hogy mi történik abban az esetben, ha valakit úgy oltanak be, hogy közben Covidos.

A gyerekeket is elérheti a betegség Bár a gyerekeknél a súlyos koronavírusos eset ritka, mert a többségük tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel vészeli át, de a most domináns delta variáns esetében már az ő szervezetüket is jobban támadja a betegség, ezért nem árt az óvatosság - mondta a Portfolio-nak Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái