Előfizetői tartalom

Sorozatos kamatemelések után ül össze a Monetáris Tanács – Meddig megy el az MNB?

Az elmúlt négy hétben összesen 150 bázisponttal emelte az irányadó kamatot az MNB, mely novemberben átállt a heti kamatmeghatározásra. A szigorítás várhatóan folytatódik, azonban a keddi „rendes” kamatdöntő ülés sem lesz érdektelen, hiszen egyrészt akár további intézkedéseket is hozhat a Monetáris Tanács, másrészt a kamatpályával kapcsolatos kommunikáció is frissülhet, harmadrészt pedig jön a friss inflációs és GDP-prognózis.

Egy kamatemelési ciklus kellős közepén ül össze a Monetáris Tanács Novemberben jelentette be az MNB Monetáris Tanácsa, hogy ismét elválasztja egymástól az alapkamatot és az egyhetes kamatot. Ezzel egyidőben az alapkamatot 30 bázisponttal 2,1%-ra emelték. Azóta pedig a heti betéti tendereken továbbin 120 bázisponttal emelkedett az irányadó kamat, előbb 40, majd 20 bázispontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés