Előfizetői tartalom

33 milliárdos költségvetési mentőövet dob a kormány a távhőszektornak

Ha a távhőkasszában két hónapot meghaladó fedezethiány kalkulálható a 2021-2022-es fűtési szezonban, akkor egy új eljárásrend megteremtésével kell ezt a fedezethiányt megszüntetni – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent ITM-rendeletből. Ez gyakorlatilag azt is tartalmazza, hogy az idei, tehát még 2021-es költségvetés terhére legfeljebb 33 milliárd forintot ki lehet fizetni a távhőkassza kompenzációs előlegeként.

Ez a 33 milliárdos tétel azt jelenti, hogy az idei évre kalkulált 43 milliárdos távhőkassza mintegy 77 milliárd forintosra duzzadhat, majdnem akkorára, mint ami október közepén (84 milliárd forint) szükségesnek látszott. Az elszálló piaci gázárak miatt ugyanis már akkor is arról beszélt a távhőszakma, hogy jelentős fedezethiány mutatkozik a távhőkasszában. Ez leegyszerűsítve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés