Előfizetői tartalom

A kutató szerint az omikron az eddigieknél nagyobb 5. hullámot hozhat

Portfolio
Az omikron néhány hét alatt akár súlyos járványhullámokat is elindíthat Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint. A szakértő a dán példa alapján úgy véli, hogy a következő járványhullám jóval nagyobb lehet, mint az eddigiek voltak. Egyelőre azonban ez csak az esetszámokra értendő, hiszen az omikron lefolyását rendkívüli bizonytalanságok övezik.

Az elmúlt hét világszerte az omikron terjedésének jegyében telt el. Dél-Afrika után most már Dániában, az Egyesült Királyságban és New Yorkban is a gyorsan felfutó ágba került az omikron hullám - vezeti fel elemzését Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője. Mi a helyzet Dániában? Az omikron esetek száma mindegyik említett országban továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés