Előfizetői tartalom

Forradalmi változás készül a lakossági állampapíroknál, az infláció is átrajzolhatja a piacot

Legkésőbb 2022 második felében az Államadósság Kezelő Központnak (ÁKK) elő kell állnia egy új átfogó lakossági állampapír-stratégiával – mondta a Portfolionak adott interjúban Kurali Zoltán. Az adósságkezelő vezérigazgatója szerint a magasabb infláció miatt nőhet jövőre a PMÁP népszerűsége. Közben szintén az év második felében jelentős dollárkötvény-cserére készül az állam és az intézményi piacon is vannak további tervek.

Portfolio: A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tervezettnél hamarabb teljesülhet az a cél, hogy a lakossági állampapírok állománya elérje a 11 ezer milliárd forintot. Mikorra lehet ez meg? Kurali Zoltán: Látható a 2022-es finanszírozási tervből, hogy még mindig évi nettó 1000 milliárd forintos növekedéssel számolunk. Ha ennél kicsit erősebb lesz a jövő év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés