Előfizetői tartalom

Bock József: „Ma is minden nap lemegyek a pincébe, kivétel nélkül”

Negyven éve dolgozik pincészetében önállóan Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb borásza, Bock József, akinek tételeiről a kilencvenes évek elején még azt gyanították a külföldiek, hogy átcímkézett francia borokról van szó. Az idén 73 éves borász élete a borkészítés körül zajlik, a családi indíttatástól, a szabadidős borászkodástól kezdve egészen a jelenlegi wellness-hotelig és nemzetközi borértékesítésig. Úgy látja, a magyar borok érettebbek, mint a magyar piac, de a figyelemreméltó újvilági dömping ellen csak a minőséggel és az egyedi terroir-jelleggel tud versenyezni a hazai ágazat.

Kisjakabfalván, vagyis Villány szomszédságában született, így aztán nem kellett messzire mennie gyerekkorában sem, ha szőlőt vagy bort akart látni, ráadásul családi indíttatást is kapott. A történelem ugyanakkor nem kedvezett az önálló borászatok kialakulásának. Hogy maradt jelen a szőlő a család életében? Az őseim már jóval a háborút megelőzően is borászkodtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés