Előfizetői tartalom

Rusvai Miklós: az omikron elhozhatja a nyájimmunitást

Portfolio
A mostani nagyon gyors terjedőképességű omikron variáns elhozza majd azt a nyájimmunitást - mondta az RTL Híradónak Rusvai Miklós virológus, aki hozzátette, hogy indokolt lenne a védettségi igazolványokat lejárati időhöz kötni, de nem szabad elfeledkezni azokról sem, akik átvészelték a fertőzést, hiszen náluk akár nagyobb védettség is kialakulhat, mint az oltottaknál.

Rusvai Miklós virológus indokoltnak tartja, hogy lejárati ideje legyen a védettségi igazolványoknak, amelyek érvényességét az utolsó vakcinázás időpontjától kell számítani. A műsorban rámutatott arra is, hogy védettség kialakul azoknál, akik átvészelték a fertőzést, és ez bizonyos esetekben jobb is lehet a vakcinás védelemnél. Mindkét esetet figyelembe kell venni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés