Előfizetői tartalom

Haladék kaptak a napelempark-projektek, fontos döntést hozott a MEKH (korr.)

A hazai napelempark-beruházások egy része lemaradásban van az eredeti ütemtervhez képest az iparágat is sújtó globális ellátási lánc problémák, a nyersanyagok és komponensek áremelkedése, a panelek elérhetőségének beszűkülése, valamint a szállítási nehézségek miatt. A nehézségekre tekintettel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a megvalósítási határidők meghosszabbításáról döntött, ami számos cég számára létfontosságú volt.

Az elsősorban a napelem-panelek ellátásában világszerte tapasztalható gondokat a naperőmű-beruházók igyekeznek a projektek átütemezésével, a munkálatok generálkivitelezési szakaszba történő koncentráltabb építőipari kivitelezéssel kezelni, és ezen keresztül a panelbeszállítás akár féléves csúszását a kivitelezés fázisában behozni – tudtuk meg iparági forrásból....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés