Előfizetői tartalom

Zöldhidrogén-boom jöhet a világban a következő években

Egyre nagyobb a pezsgés a globális híráramban a klímacélok eléréséhez kulcsfontosságúnak tartott zöldhidrogénnel kapcsolatban. A zöldhidrogén termelése Európában már versenyképes a fosszilis energiahordozóból karbonintenzív módon gyártott szürke hidrogénnel, de ez egyelőre inkább a földgázárak emelkedésének, mint a technológia árcsökkenésének köszönhető. Ezzel együtt a tervek mellett már a fejlesztés alatt levő projektekhez kapcsolódó, ugrásszerűen emelkedő számok is arról árulkodnak, hogy közelít az elektrolizáló berendezések széles körű telepítésének kezdete.

A rekordmagas és volatilis földgázárak miatt a zöldhidrogén előállítása most már Európa-szerte olcsóbb, mint a fosszilis energiahordozóból karbonintenzív módon gyártott szürke hidrogéné – közölte az ICIS piacelemző cég még november közepén. A szintén földgázból történő, de a szén-dioxid-leválasztás és -tárolás (CCS) technológiájával kiegészített kékhidrogén-előállítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés