Előfizetői tartalom

Kemény lépés a kormánytól: kipöckölte a rezsicsökkentett körből a közintézményeket

Egészen keménynek tűnő lépést tartalmaz az egyik friss kormányrendelet, amely gyakorlatilag kizárja a központi költségvetési szerveket és a közfeladatot ellátó intézményeket az egyetemes szolgáltatásra jogosultak köréből az árampiacon, így gyakorlatilag a szabadpiacra tereli őket jövő februártól június végéig. Pontosabban terelné, ha lenne, aki szerződik velük, de ha nem lenne szerződésük, akkor sem lehet megszűntetni az áramellátásukat, igaz az engedély nélküli áramvételezésért valószínűleg majd komoly büntetést kell fizetniük.

Az elszálló gáz- és áramárak nyomán november elején írtuk meg azt a sztorit, miszerint a villamosenergia törvény egyik régóta meglévő passzusa értelmében nem kell a szabadpiacon áramszerződést kötnie négy meghatározott intézményi körnek, hanem jogosultak az egyetemes szolgáltatásra, azaz a rezsicsökkentett áron, kb. 31 forint/kWh áron juthatnak hozzá az áramhoz. (A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés