Előfizetői tartalom

Mennyivel nőhet jövőre a fizetésünk? Keserű pirulát kell lenyelni a béremelés mellé

A 2022-es év a gyors béremelkedésről szólhat Magyarországon, miután a munkaerőhiány fokozódik és a legkisebb bérek jelentős növelése is felfelé tolja a bérskálát. Mindezek miatt az átlagkereset 10% felett is emelkedhet. Csakhogy közben az infláció is magas lesz, ami erodálja a keresetek vásárlóerejének növekedését. A tartósan gyors áremelés következtében akinek nem nő legalább 5%-kal a fizetése, annak jövőre csökken az életszínvonala. És a többiek sincsenek biztonságban.

Idén január és szeptember között 8,5%-kal nőttek a keresetek az előző év azonos időszakához képest a legfrissebb adatok alapján. Az év egészében is 8% körüli béremelkedés várható, miután ismét felfelé tolja a béreket a munkaerőhiány. Jövőre ennél is érdemben magasabb lehet az átlagkeresetek emelkedési üteme, ami meghaladhatja a 10%-ot. Ez több tényező együttes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés