Előfizetői tartalom

Felcsillant a remény, hogy ez lesz az utolsó koronavírus-hullám, és véget ér a világjárvány

Portfolio
Az omikron koronavírus variáns ügyesebben cselezi ki a védelemmel rendelkezők immunrendszerét, mint a delta variáns egy friss dán kutatás eredményei szerint, mely megmagyarázza, miért terjed gyorsabban - írja a Reuters. A dán kutatók megerősítették, hogy minden jel szerint enyhébb lefolyású betegséget okoz az omikron, és kifejezték reményüket, hogy ez akár az utolsó koronavírus-hullám is lehet.

A sokszorosan mutálódott omikron variáns novemberi felfedezése óta a tudományos világ lázasan kutatja, hogy milyen tulajdonságai vannak a változatnak, mennyire okoz súlyos betegséget, mennyire ragályos, és miért terjed gyorsabban. A vírusok egy sor ok miatt gyorsabban terjedhetnek, például több ideig maradnak életben a levegőben, hatékonyabban fertőzik meg a sejteket, vagy könnyebben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés