Előfizetői tartalom

Ránk ijesztett az infláció réme, de csoda lenne, ha ennyivel megúsznánk

Novemberben 7,4%-on közel tizennégyéves csúcsot döntött az infláció Magyarországon, innen talán csökkenni kezdhet az áremelkedési ütem. Viszont továbbra is vannak felfelé mutató kockázatok, a világban az infláció jó eséllyel csak most tetőzik. Az év elején eddig bejelentett áremelések alapján sem számíthatunk sok jóra 2022-ben, az elszálló energiaárak hatása nélkül is jelentős lehet az áremelkedés.

Nagyon várjuk már az infláció csökkenését Novemberben 7,4%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, ez majdnem 14 éves csúcsot jelentett. Az elemzők várakozásai szerint ez lehetett a csúcs, a jövő héten megjelenő decemberi adat már valamivel alacsonyabb áremelkedésről tanúskodhat. A tavalyi év a kettősség jegyében telt az inflációt illetően: egészen a nyár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés