Előfizetői tartalom

Összeomlás szélén az oktatás, extrém terhelés alatt a tanárok

Portfolio
Nagyon sok iskolában okoz problémát, hogy a kötelező oltás miatt sok tanár kiesett az oktatási rendszerből. A PDSZ felmérése szerint az intézmények mintegy felénél emelik a tanárok óraszámait, vagyis "szétosztják" a kieső pedagógusok óráit a maradók között. Az iskolák mintegy harmadánál eseti helyettesítést írnának elő, ami a szakszervezet szerint ebben az esetben jogellenes, ráadásul nem is fizetik ki.  Van, ahol főiskolásokat toboroznak, akik még nem végezték el az iskolát, hogy fent tudják tartani a működést.

Az állami fenntartású iskolákban a pedagógusok egy százaléka nem vette fel az oltást – közölte a szünet után az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a héten. Akkor azt írták, hogy minden feladatellátási helyen újraindul az oktatás a téli szünetet követően, azonban később szakszervezeti forrásokból kiderült: óriási problémák vannak amiatt, hogy sok pedagógus...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái