Előfizetői tartalom

Koronavírus: megjöttek a kedd reggeli magyar adatok

Portfolio
Az elmúlt 24 órában 3382 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, a betegséggel összefüggésben 69 ember hunyt el - jelentette a kormányzati portál A járvány továbbra is felfutó szakaszában jár, ez azonban egyelőre csak a fertőzéses esetszámokban látszik, a súlyosabb esetek és a halálozások száma nem emelkedik. A mai jelentéssel a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma meghaladta a 40 ezret.

Az új esetek száma elmarad az elmúlt napokban látottaktól, de ennek az oka egyszerűen a "kedd-hatás": a járvány eleje óta látszik, hogy a kedden beérkező, jellemzően hétvégén elvégzett kevesebb teszt értelemszerűen kevesebb pozitív esetet mutat. Az egy héttel ezelőtti esetszámhoz képest a mai adat 39%-os növekedést jelent, így a hétnapos mozgóátlagból kirajzolódó trend...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés