Előfizetői tartalom

Orbán Viktor tanácsadója újabb lépéseket lengetett be, ha nem csitul a drágulás a boltokban

Portfolio
A kormányzati antiinflációs törekvések 2-2,5 százalékponttal szoríthatják le az árak emelkedését – ismertette a kormányfő tanácsadója a VG-nek, Nagy Márton szerint az élelmiszerár-stop önmagában akár fél-egy százalékponttal is mérsékelheti az inflációt. Kijelentette: ha a globális folyamatok miatt az inflációt csak később lehet majd leszorítani, további állami beavatkozások lesznek szükségesek.

Nagy Márton több részletet is elárult a lapnak az élelmiszerárstopról, illetve arról, szerinte milyen hatása lesz a lépésnek a magyar inflációs pályára:   A február 1-jétől hatályos, hat élelmiszerre vonatkozó árstop 90 napig tart, a 2021. október 15-i árat kell alkalmazni, de ha ilyen nincs, mert valamelyik termékből nem adtak el, akkor a korábbi árat kell figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés