Előfizetői tartalom

Nem csak az élelmiszereket érezzük a zsebünkön – Mutatjuk, hogy szálltak el az árak Magyarországon

Kellemetlen meglepetést okozott, hogy decemberben sem csökkent az infláció a KSH friss statisztikája szerint, a novemberi 7,4 százalékon stagnált az áremelkedési ütem. Mivel éves adatról beszélünk, ezért érdemes kicsit több kitekintést tenni, ráadásul külön pikantériát ad a világjárvány két éve és a kormány árstopja néhány alapvető élelmiszer esetében.

Szinte minden fronton támad az infláció Decemberben 7,4%-kal emelkedtek a fogyasztói árak, ez megegyezett az egy hónappal korábbi ütemmel, vagyis a várakozásokkal ellentétben egyelőre nem tetőzött az inflációs ráta. Ráadásul az elemzők szerint a január még tartogathat újabb csúcsot, hiszen az év eleji átárazások miatt kiemelt kockázatok övezik az év első hónapját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés