Előfizetői tartalom

Amerikai pénzügyminiszter: még hónapokig 2% feletti inflációt várok, ideje áthangolni a Fed politikáját

Portfolio
Az év legnagyobb részében arra számítok, hogy 2% felett lesz az infláció az Egyesült Államokban, de ha sikerül kontroll alatt tartani a járványt és így az ellátási láncok zavarait enyhíteni, akkor remélhetőleg év végére 2% körülre mérséklődik az infláció – mondta a Biden-kormány egy évének eredményeit áttekintő CNBC-interjúban Janer Yellen amerikai pénzügyminiszter, a Fed volt elnöke.

Yellen ezzel együtt visszhangozta azt, amit Joe Biden előtte nap mondott, miszerint ideje lenne „átkalibrálni” a Fed monetáris politikáját, hogy letörjék az inflációt az Egyesült Államokban. Mindez elég erős üzenet Yellentől, aki Jerome Powell elődje volt a Fed élén és részben Yellen javaslatára jelölte újra a Fed élére Biden. A Reuters összefoglalója szerint Yellen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés