Előfizetői tartalom

Harc indult az emberekért: égetővé vált a munkaerőhiány Magyarországon

A vállalkozások jelentős része munkaerőhiánnyal küzd Magyarországon a Portfolio körképe alapján. Már a járvány előtt is komoly gondokat okozott ez a helyzet, mostanra pedig újra égetővé vált a probléma. Szakértők szerint a munkaerőhiány miatt egyes vállalatok nem tudják tartani a határidőket, a helyzetre pedig átszervezéssel válaszolnak. Ma már gyakorlatilag minden ágazatra kiterjed a munkaerőhiány.

Hiány minden szakmában Pontos számot nehéz lenne mondani, de a szinte teljes foglalkoztatottság az idei évre azt jelenti, hogy főképpen a kis- és középvállalkozói szektorban egyre nehezebben találják meg a cégek az új munkavállalókat – nyilatkozta a Portfolio megkeresésére Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. Az érdekvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés