Előfizetői tartalom

Extrém veszélyek leselkednek a magyar iparra: nem áll helyre a világ rendje a járvány után

Hornyák József
Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója szerint a koronavírus-járvány felgyorsította a világban zajló folyamatokat, amire nagyon nehéz reagálni. Úgy véli, az ellátási láncok problémái még jó ideig velünk maradhatnak, az alapanyagok hiányával és drágulásával idén is meg kell küzdeni. A vállalatok igyekezhetnek, hogy tovább csökkentsék az ellátási láncok bizonytalanságait és hosszúságát. Ez az év különösen nehéz lehet az eladósodott, kisebb vállalatoknak, akiket a hitelek mellett az áremelkedés súlya is nyom.

A koronavírus hatása egyrészt felgyorsította azokat a változásokat, amelyeket egyre inkább érzékeltük a járványhullámok előtt is, de lassúak voltak, másrészt olyanokat is generált, amelyek a vírus nélkül nem valósultak volna meg – mondta a Portfolionak Sinkó Ottó, a Videoton társ-vezérigazgatója, akit az ipar helyzetéről és kilátásairól kérdeztünk. A legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái