Előfizetői tartalom

Idén már a feje tetejére állította a piacokat a Fed - és ma sem fog kegyelmezni

Zsoldos Ákos
Ma este ismerteti kamatmeghatározó ülésének döntéseit a Federal Reserve. Bár nagy jelentőségű változás nem várható, a közleményt és Jerome Powell elnök sajtótájékoztatóját óriási várakozás övezi, hiszen a jegybanki jelzésekre kifejezetten érzékeny most a piac. Tisztázni valója ugyanis bőven van mit a jegybanknak: egyelőre nagy a homály a várható kamatemelésekkel kapcsolatban, az elnök által belengetett mennyiségi szigorításról pedig néhány utaláson kívül konkrétan semmit sem tudunk. A teljes monetáris politikai kilátások mögött pedig ott a nagy kérdés: hogy látja az inflációs folyamatokat a jegybank?

Kifejezetten rossz volt a tőkepiaci hangulat az elmúlt néhány napban: a Nasdaq a múlt héten majdnem 8%-ot, az S&P 500 pedig 6% körül esett. A mínuszok kitartottak a hét elején is, amely a gazdasági-politikai fejlemények fényében nem véletlen. Az újraválasztásra váró Jerome Powell Fed-elnök szenátusi meghallgatása január 11-én komolyan hozzájárult a hangulatromláshoz, Powell...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái