Előfizetői tartalom

Idén már a feje tetejére állította a piacokat a Fed - és ma sem fog kegyelmezni

Ma este ismerteti kamatmeghatározó ülésének döntéseit a Federal Reserve. Bár nagy jelentőségű változás nem várható, a közleményt és Jerome Powell elnök sajtótájékoztatóját óriási várakozás övezi, hiszen a jegybanki jelzésekre kifejezetten érzékeny most a piac. Tisztázni valója ugyanis bőven van mit a jegybanknak: egyelőre nagy a homály a várható kamatemelésekkel kapcsolatban, az elnök által belengetett mennyiségi szigorításról pedig néhány utaláson kívül konkrétan semmit sem tudunk. A teljes monetáris politikai kilátások mögött pedig ott a nagy kérdés: hogy látja az inflációs folyamatokat a jegybank?

Kifejezetten rossz volt a tőkepiaci hangulat az elmúlt néhány napban: a Nasdaq a múlt héten majdnem 8%-ot, az S&P 500 pedig 6% körül esett. A mínuszok kitartottak a hét elején is, amely a gazdasági-politikai fejlemények fényében nem véletlen. Az újraválasztásra váró Jerome Powell Fed-elnök szenátusi meghallgatása január 11-én komolyan hozzájárult a hangulatromláshoz, Powell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés