Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: több százmilliárd forintba kerül a rezsicsökkentés az adófizetőknek, sok múlik Putyin ukrajnai lépésén is

A Portfolio megbízható információi és saját számításai alapján évi 400-450 milliárd forintnyi vesztesége keletkezhet az állami MVM-nek a rezsicsökkentés fenntartásából a jelenlegihez képest viszonylag kedvező gázárak mellett is. Úgy tudjuk, hogy rövid távon még sikerül kezelni ezt a pénzügyi helyzetet, de ha tartósan magasak maradnak a gázárak, például az orosz-ukrán feszültség miatt, akkor az éves veszteség akár duplázódhat is. Ez később jelentős költségvetési, így adófizetői terheket jelent még a távhő- és víziközmű szektor kihívásai nélkül is.

Költségvetési fék, majd szilveszteri tőkeemelés Az energiaárak többszörözése mellett egyre inkább kirívóan alacsonyak a magyar lakossági áram- és gázárak Európában – írtuk a minap ábrákkal bemutatva a decemberi helyzetet. A mostani elemzésünkben pedig azt számszerűsítjük, hogy a rezsicsökkentés (azaz a piaci ár alatt történő egyetemes szolgáltatás fenntartása)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés