Előfizetői tartalom

Majdnem tíz éve nem látott kamatok jönnek! Hol áll meg végül az MNB?

Eddig nagyrészt találgathattunk csak, hol lesz a vége az MNB jelenlegi kamatemelési ciklusának, a napokban azonban újabb részleteket árult el a jegybank. Ezek függvényében pedig már megbecsülhető, hogy alapesetben mire lehet számítani a következő hónapokban: 5 százalék feletti irányadó kamatra, és ez csak a konzervatív forgatókönyv.

Újabb részleteket árult el az MNB a kamatpályáról Kedden további 50 bázisponttal 2,9%-ra emelte az alapkamatot a Monetáris Tanács, majd a jegybank jelezte, hogy elkezdi szűkíteni a különbséget az alapkamat és az egyhetes betét irányadó kamata között. Ez csütörtökön el is indult, hiszen az irányadó ráta „csak” 30 bázisponttal emelkedett 4,3%-ra. A jegybank azt is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés