Előfizetői tartalom

16 perces ülésen döntöttek az olajkitermelésről az OPEC+ vezetői

Portfolio
Az OPEC+ története eddigi legrövidebb ülésén arról döntött, hogy márciusban napi 400 ezer hordóval növeli a kitermelést, azaz marad kitermelés fokozott növelésénél, pedig egyes várakozások szerint - főleg az USA és India irányából - a 8 éves csúcson lévő olajárak indokolnák, hogy a kínálati oldalt gyorsabban bővítse a kartell. A változatlan termelésemelés bejelentésének hatására a Brent árfolyama rövid ideig ismét 90 dollár/hordó fölé szökött. Bár a növelés mértéke szerénynek mondható, az OPEC+ csoporton belül számos termelő így is küzd a kvóták teljesítésével.

Az OPEC+ szövetség miniszterei, akik videokonferencián keresztül ültek össze, mindössze 16 perc alatt egyeztek meg a márciusi napi 400 000 hordónyi termelésemelésben. Egyes elemzők - többek között a Goldman Sachs is - nagyobb termelésnövelésre számítottak, tekintettel az olajárak közelmúltbeli 90 dollárra történő emelkedésére, amely minden bizonnyal frusztrálta a nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés