Előfizetői tartalom

Ez az igazi árrobbanás: drámaian emelkednek a hazai szállásárak

Egészen hihetetlen áremelkedés zajlik a magyar szálláshelyeken az idei év elején: átlagban 70%-os drágulást lát az egyik nagy szállásközvetítő egy év alatt, de a járvány előtti utolsó békeévhez, 2019-hez képest is 60%-os az emelkedés. A két számjegyű áremelkedés minden szálláshelyen garantált, amit a hotelek a többszörösére emelkedő energiaköltségekkel és a növekvő bérkiadásaikkal indokolnak. A magánszállásadók pedig a takarítási szolgáltatások drágulását és az újra megjelenő adózási kötelezettségeiket sorolják.

Itt az árrobbanás Egyelőre nehéz megítélni a drágulás végső mértékét, mert még tart a piaci szereplők átárazása, de úgy tűnik, hogy senki sem várt tavaszig, a szállodák és a magánvállalkozók is év elején akarják felmérni, hogy mennyit tudnak elkérni a piacon. Az egyik legnagyobb közvetítőcég, a Szallas.hu adatai szerint tény, hogy van áremelkedés, és további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés