Előfizetői tartalom

Leállhat Európában a Facebook és az Instagram

Portfolio
Ha a Meta nem kap lehetőséget arra, hogy európai felhasználóinak adatait amerikai szerverekre továbbítsa, azokon tárolja és dolgozza fel, a Facebook és az Instagram egész Európában leállhat - derült ki a Facebook, Whatsapp és az Instagram anyacégének (Meta) éves jelentéséből a napi.hu külföldi lapokat szemléző összeállítása szerint.

Az Infostart alapján a probléma lényege az, hogy a Meta számára a kulcskérdés a transzatlanti adattovábbítás, vagyis hogy az európai felhasználók adatait amerikai szervereken dolgozhassa fel és elemezhesse, tárolhassa. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeletnek benyújtott éves jelentésében Mark Zuckerberg cége arra figyelmeztet, hogy ha nem fogadnak el új keretrendszert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés