FONTOS Gulyás Gergely: a kormány bepereli a Spar-t, azt is megtudtuk, miért
 
Előfizetői tartalom

Zacher Gábor: szinte már csak az oltatlanok kerülnek intenzív osztályra

Nő a kórházban ápolt koronavírusos betegek számra, és a statisztikák szerint az elmúlt napokban emelkedett az áldozatok száma is. Zacher Gábor orvos szerint már szinte csak az oltatlanok kerülnek intenzív osztályra az omikron miatt, illetve az idős, krónikus betegek. A 40-50 évesek könnyebben átvészelik az omikront. Úgy vélte, olyanok is vannak kórházban, akik más betegség miatt kerülnek be, de közben kiderül, hogy koronavírusosak is, vagyis nem a vírus miatt kialakult állapotuk indokolja a kórházi kezelést. Azok közül sem mindenkit kell felvenni, akik a koronavírus miatt felkeresik a sürgősségit.

Béke van. Alig vannak súlyos betegek a COVID-osztályokon. Akiket intenzíven kezelünk, ők az esetek 99 százalékában nem oltott páciensek – jellemezte a kórházak helyzetét és az ott ápoltakét Zacher Gábor. A hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa szerint újra igaz a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatásában az a fordulat, hogy az elhunytak "többsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés