Előfizetői tartalom

Bántalmazás, nemi erőszak és gyűlöletbeszéd: a metaverzum sötét oldala

Verbális bántalmazás, gyűlöletbeszéd, cyberbullying, nem ismeretlen fogalmak ezek a webkettes online térben, szinte mindenki találkozott már valamilyen szintű agresszióval online fórumokon, Facebook-csoportokban, és gyakorlatilag nincs olyan poszt az ismert közszereplőktől, amik alatt ne azonnal támadási felületet keresnének a hozzászólók, gyakran súlyosan megsértve egymás érzéseit. A népszerű videójátékok sem mentesek az online erőszaktól, pedig ezek sok esetben a most épülő metaverzumok alapjai, a kérdés pedig az, hogy ha egyre valósághűbbek lesznek ezeken a platformokon az átélt online élmények, akkor azok milyen lelki vagy később akár testi károkat okoznak az áldozatoknak, ki és hogyan védi majd meg őket a támadásoktól.

Utat talál magának a gyűlölet Életünk egyre nagyobb részét éljük már ma is a digitális térben, és ez a tendencia várhatóan tovább fog erősödni a jövőben. Jelenleg többnyire a Web 2.0 felületeken és eszközökkel múlatjuk az időnket, forradalmi változást hozhatnak azonban a felhasználói élményben a metaverzumok, olyan virtuális világok, ahol az embereknek lehetőségük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés