Előfizetői tartalom

Egészen ijesztő, milyen irányba halad a magyar infláció

Olyan magas inflációs adat érkezett, amire egyetlen szakértő sem számított. Az áremelkedési ütem hónapok óta meglepetést okoz, és most már olyan gyorsan értéktelenedik el a pénz, ami komoly fejfájást okoz a vállalatoknak és a háztartásoknak is. Magyarország ezért évek óta nem látott problémával néz szembe, miután mindenki árat emelne és mindennapi témává vált az infláció.

Talán a tavaly decemberi 7,4% után már nem gyorsult januárban az infláció Magyarországon? Lehet, hogy még egy icipicit feljebb kúszott az index, 7,5%-ra? Ezen gondolkoztak a közgazdászok, egészen addig, amíg meg nem érkezett a friss inflációs adat. A KSH jelentése szerint januárban 7,9%-kal nőttek a fogyasztói árak egy év alatt, ilyen magas áremelkedési ütemre egyetlen szakértő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés